• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Hajápolás - Hajfestés

Szűrés

Hajfestés

A hajfestés ősi mesterség, ugyanakkor régen a színváltoztatásra igen kevés lehetőség volt, hiszen természetes alapanyagokkal csak árnyalati változást lehetett elérni. Az ókori egyiptomiak a hajfestés terén is az elsők között voltak. Növényi és állati alapanyagokat használtak a hajfestéshez, például kamillát a szőkéhez, hennát a vöröshöz és a bíbortetű festékanyagát a bíborhoz.

A középkorban növényi kivonatokból készítettek festékeket, de az első igazi áttörést a hajfestés történetében az 1818-ban felfedezett hidrogén-peroxid jelentette, amivel élénkebb és erőteljesebb színeket lehet elérni. Ennek köszönhetőn vált lehetségessé bárkinek a szőke hajszín elérése.

Ha szeretnénk befesteni a hajunkat, nem muszáj fodrászhoz mennünk, hiszen ma már otthon is könnyen kivitelezhető a hajfestés. Az otthoni hajfestés költségkímélőbb, mintha fodrászhoz mennénk, de kockázatosabb is. Ahhoz, hogy az otthoni hajfestéssel olyan eredményt érjünk el, mintha fodrászhoz mentünk volna, be kell tartanunk néhány szabályt és körültekintőnek kell lennünk.

A megfelelő festék kiválasztása az első lépés az otthoni hajfestés folyamatában. Ma már rengeteg féle színező és tartós festék közül választhatunk, azt azonban fontos tudni, hogy ezek mindegyike tartalmaz olyan kemikáliákat, amelyek megbontják a hajszálak fehérjeszerkezetét, tehát a hennán kívül egyik hajfesték sem tekinthető természetesnek. Ha egyszer rátalálunk arra a festékre, amely megfelelt az elvárásainknak, ne nagyon variáljunk, hiszen egy gyártó különböző színű vagy különböző termékcsaládba tartozó festékei is nagyban eltérhetnek egymástól.

A hajfestés második lépése a kiválasztott festék tesztelése. Annak ellenére, hogy bőrgyógyászok által tesztelt termékről van szó, nem lehetünk biztosak abban, hogy a mi fejbőrünk, hogyan reagál majd az adott festékre. Ezért hajfestés előtt mindenképpen végezzük el az allergia tesztet!

A hajfestéshez szükség lesz az alábbi eszközökre: hajfesték, gumikesztyű, nagy fogú elválasztó fésű, műanyagtál a festéknek, hajfestőecset, fülpiszkáló/vattakorong és valamilyen régi ruha, ami nem baj, ha festékes lesz. Ha minden eszköz a kezünk ügyében van, akkor nekikezdhetünk a hajfestésnek. Ha először festjük a hajunkat vagy új színt használunk, érdemes használni az ecsetet a hajfestéshez. Csináljunk egy választékot és az ecsettel, a hajszálakkal párhuzamosan vigyük fel a festéket. Ezt ismételjük az egyik, majd a másik oldalon. Ha végeztünk a hajtövekkel, jöhetnek a hajvégek. Az ecsettel vagy a kezünk segítségével húzzuk rá a festéket a hajvégekre is. Fontos szabály az otthoni hajfestésben, hogy a dobozra írt hatóidőt sose lépjük túl!

A hajfestés utolsó lépése, hogy ha letelt a dobozon feltüntetet idő, távolítsuk el a festéket a hajunkról! Ha ezzel megvagyunk érdemes színvédő balzsamot használni a tartós eredmény érdekében. Ez tehát az otthoni hajfestés folyamata, melyhez a megfelelő alapanyagok és eszközök használata nélkülözhetetlen, ha olyan eredményt szeretnénk, mint amilyet egy fodrász készít.

setCustomerId#ir6na3k3cok23gtc1v2u0s6t0f5jsaad#category#Hajápolás>Hajfestés