Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Ingyenes házhozszállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

Givenchy

Szűrések
KATEGÓRIÁK
Kollekció
mutass többet...mutass kevesebbet...
Illatcsalád
mutass többet...mutass kevesebbet...
Ár szerint
-

Az 1952-ben Hubert de Givenchy által alapított divatház, amely jelenleg a LVMH tulajdona sikeres és emlékezetes múltat tudhat maga mögött. Azonkívül, hogy a Givenchy név összefort a kortalan eleganciával, sikerét mindenképp annak is köszönheti, hogy a kezdetektől fogva olyan hírességek rajonganak ruháiért és parfümjeiért, mint Audrey Hepburn, Grace Kelly vagy a Kennedy család.

Azonban Audrey Hepburn több volt Givenchy számára, mint prominens vásárló. A színésznő barátja és egyben múzsája is volt a divattervezőnek, és olyan ma már klasszikusnak számító filmekben hordta kreációit, mint a Sabrina, Hogyan lopjunk egymilliót és az Álom luxuskivitelben.

Hubert de Givenchy 1995-ben vonult nyugdíjba, helyét előbb John Galliano vette át, majd rá két évre a 2010-ben elhunyt Alexander McQueen. 2005 óta Riccando Tisci felelős mind a női, mind a férfi vonal tervezéséért, akinek gótikus stílusa minden Givenchy terméken érezhető, és ismét felhívta a figyelmet a divatházra.

Givenchy hitvallása szerint azon nőknek készíti parfümjeit, akiknek szépségük belülről fakad. A Givenchy parfümök különböző érzelmeket közvetítenek , minden egyes parfüm sikerük az adott korszak életérzését adja vissza.

Givenchy első parfümjéhez örök múzsája, Audrey Hepburn adta az ihletett. A fáma szerint a művésznő évekig hordta a parfümöt, mint védjegyillatot, mielőtt Givenchy piacra dobta volna a virágos-aldehides jellegű L’Interdit-t. A parfüm 2003 és 2007-ben újra megjelent a piacon újraformulált változatban.

A 80-as éveket a virágos Ysatis jellemezte, amely az okos, határozott, de ugyanakkor érzelmes nőnek készült. Következő sikerük az 1991-es Amarige volt. A parfüm neve egy anagramma, a francia mariage azaz házasság szóból alkották. Az ihletet az az erős, intenzív érzés adta, mely a mennyben kötetett házasságokra jellemző, amitől a nő a fellegekben jár. Az Amarige egy derűs, gyengéd mégis érzéki virágcsokor, amelyet gardéniából és mimózából kötöttek és fás jegyekkel tettek még izgalmasabbá.

Az 1996-ban megjelent Organza parfüm tisztelgés az örök női szépség előtt. Erre emlékeztet női alakot formázó üvege is, amelybe egy orientális-virágos, meleg és édes illatot bújtattak. Az Organzát olyan pazar, fehér virágokból komponálták, mint a tubarózsa, a jázmin és a gardénia.

2003-ban Liv Tyler személyében új múzsát fedezett fel magának a Givenchy divatház. Az amerikai színésznő, akit gondolhatnánk a modern Audrey Hepburnnek is, felfrissítette és rávilágított ismét a divat és a mozi közötti kapcsolatra. Méltán választották a Verry Irresistible parfüm, arcának, amelyet a francia elegancia és az amerikai spontaneitás hívott életre. A Very Irresistible volt a világ első virágos-aromás parfümje, elllenállhatatlan illatát a gyönyörű rózsáknak és a csillagánizsnak köszönheti.

Az utóbbi években a divatház egyértelműen a fiatalabb vásárlókat célozta meg. A két legizgalmasabb alkotás a virágos Eaudemoiselle de Givenchy, amely határozottan magán viseli Riccando Tiscire oly jellemző gótikus, arisztokratikus stílust, és a sokkal játékosabb, orientális-virágos Play for Her, amely méltó párja a sikeres Play for Him parfümnek. Emellett még érdemes kiemelni az Ange ou Demon-t, amelyet Uma Thurmannal reklámoztak. A parfüm erős és karizmatikus kompózíció, egyszerre ártatlan , kislányos és érzéki.

Givenchy első férfi parfümjét az igazi úriembereknek alkotta 1959-ben, ennek megfelelően Monsiuer de Givenchy-nek keresztelte el. Nagyon friss illat citrommal, verbénával megtámogatva levendulával és fűszerekkel, egy csippetnyi viragos jeggyel, és tölgyes-fás alappal. Az évtizedek során Givenchy víziója az elegáns, kifinomult, sármos férfiról különböző parfümökben testesült meg.

Az 1980-as évek férfijának készült a Xeryus. A fás-aromás előkelő illat kombinálja az erőt és a karaktert, az Ysatis parfüm férfi párja. Érdekesség, hogy eredetileg Keryusnak akarták nevezni a parfümöt, de az túlságosan emlékeztetett Yves Saint Laurent Kouros-ára és ezért változtatták Xeryusra.

A 90-es évek siker illata egyértelműen a Pi parfüm volt. A fás-orientális parfümöt az örök felfedezőknek és az érzéki örömök rajongóinak alkották. Pi egyszerű mestermunka édeskés, meleg illatával, amely ma is megállja a helyét.

A 2000-es évek férfi parfümjei közül hármat érdemes kiemelni: a Givenchy Pour Homme fás-friss illat, amely a kedves és csábító férfinak készült, kifinomultságát a fekete ürömnek köszönheti, férfiasságát pedig a tömjénnek és a cédrusnak.

A Very Irresistible for Men fás-érzéki illata a mentának, a citrusnak, a grapefruitnak és a fás jegyeknek köszönhetően viselőjét energiával és élettel tölti meg.

A fás-citrusos Givenchy Play for Him új generációs parfüm. Fiatalossága már üvegében utólérhető, ugyanis egy mp3 lejátszót formáz. A parfüm arcának pedig nem mást sikerült meggyőzni, mint a popsztár Justin Timberlake-t.

A Givenchy illatház fennállása során számtalan emblematikus ruhát, kiegészítőt és parfümöt készített. Számtalan sikeres parfümjüket gondolták újra az évek során, és szinte képtelenség is mindegyikről említést tenni, de egészen biztosak lehetünk benne, hogy a sor még nem ért véget!