• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

A kötött holmik királynője


Sonia Rykiel, francia divattervező 1930-ban született. Pályafutását kirakatrendezőként kezdte, majd hozzá ment Sam Rykielhez, aki saját butikkal rendelkezett. Mint minden házasságban egyszer, itt is eljött a gyermekvállalás ideje. Sonia Rykiel első terhessége alatt ráeszmélt, hogy nem talál magának megfelelő pulóvert, sem anyagban, sem stílusban, ami illene rá ebben az áldott állapotban. Ezért úgy döntött, nekilát a tervezésnek, hogy olyan ruhákat hordhasson, amelyek igazán illenek rá. Nem volt nehéz dolga a piacra dobással, hiszen férjének elegáns női ruhákat kínáló boltja volt.

Hamarosan megjelentek a Sonia Rykiel kötött pulcsik, egyelőre csak a férj üzletében. Később Sonia Rykiel kötött árui kinőtték a családi butikot. Saját üzletét, Sonia Rykiel név alatt 1968-ban nyitotta meg. A pulóverek és egyéb meleg holmik tervezése és gyártása olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy 1970-ben a Women’S Wear Daily című újság a „kötés királynőjének” választotta Sonia Rykielt. A Sonia Rykiel által tervezett ruhák azért különlegesek és innovatívak, mert a varrást kívül hagyta a ruhák színén. Általában elmondható a Sonia Rykiel gyártotta ruhákra, hogy lezserek és kényelmesek. A tervezőnő kedveli a szűk szabású, hosszú kötött felsőket, sálakat, valamint előszeretettel használ bézs, szürke és sötétebb tónusú színeket. Érdekes, hogy Sonia Rykiel volt az első, aki a pulóverekre szavakat, betűket varrt. Így egészen egyedi pulcsikat alkotott.

Sonia Rykiel saját készítményeit kissé divatjamúltnak gondolja (franciául „la demodé”), ám minden nőt arra bíztat, hogy keresse meg a személyiségéhez leginkább illő ruhákat, minthogy a szeszélyesen változó divatot kövesse. A kötések mellett Sonia Rykiel parfümökkel is elkezdett foglalkozni, emellett polihisztorként könyveket írt, dalokban működött közre. Egyik leghíresebb kollekcióját a H&M üzletlánccal alkotta meg, melynek „Sonia Rykiel pour H&M” volt a neve és 2009 decemberében került a boltokba.

A Sonia Rykiel kreálta parfüm a tervezőnő egyedülálló ízlését mutatja. A Sonia Rykiel Rykiel Homme férfiaknak készült parfüm zöldes-fás illat, amely igazán frissítően hat a mindennapokban. A Sonia Rykiel Rykiel Homme parfümben a fő illatvonalat a mandarin és a yuzu kellemes vegyülete képviseli, a menta és a kesernyés grapefruit üdeséget kölcsönöz a parfümnek. A vanília és a szantálfa lágyítja a Sonia Rykiel Rykiel Homme parfüm erősebb összetevőit, mint például a füge levél vagy a vetiver. A Sonia Rykiel Rykiel Homme férfi parfüm jellegzetes illata minden férfi számára az ápoltságot és a törődés érzését varázsolja elő.