• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Ralph Lauren


A divatmárkát legjobban Ralph Lauren szavai jellemzik: “Nem vagyok divatos személyiség, sőt, divatellenes vagyok. Nem szeretnék ennek a világnak része lenni, túlságosan mulandó, és nem szeretném azt sem, hogy hasson rám. Engem az időtlenség, a maradandóság érdekel, vagyis a stílus - nem pedig a divat".

Ralph Lauren egy szegény emigráns zsidó családból küzdötte fel magát a világ száz legbefolyásosabb embere közé. Kiváló üzleti érzéke fiatal korától kezdve megmutatkozott. Az igazi áttörést az 1967-es év jelentette számára. Ebben az évben vásárolta meg a “Polo” jogot a Brooks Brothers-től, akik legombolható gallérú ingeket készített lovaspoló-játékosoknak, és nyitotta meg nyakkendő üzletét. Ettől a pillanattól kezdve karrierje töretlenül ívelt felfelé. A Polo-logóval ellátott polo - amely világhírűvé tette - 1972-ben jelent meg először.

A Ralph Lauren termékek több csoportba sorolhatóak a legnépszerűbbek a Polo Ralph Lauren termékek, a Purple Label elsősorban öltönyöket készít. A fiatalos stílust a Blue Label képviseli, míg az elegáns darabok a Black Label alatt készülnek. De ha mindez nem lenne elég, és igazi Ralph Lauren életérzésre vágyunk, akkor akár az egész házunkat berendezhetjük Ralph Lauren bútorokkal és kiegészítőkkel.

Ralph Lauren parfümökre is igaz, hogy időtlen eleganciát és luxust képviselnek. Ralph Lauren eddig 41 parfümöt dobott piacra. A legkorábbi az 1978-as Polo parfüm, igazi férfias illat, mely csupán egyetlen virágos jegyet tartalmaz: kamillát, de ennek is inkább zöldes illata van. A fás-chypre jellegű Polonak tökéletes kiegészítője a szintén 1978-ban megjelent Lauren, a legelső női Ralph Lauren parfüm, amelynek virágos jegyeit zöldes fejjegyekkel és púderes, fás jegyekkel tették még izgalmasabbá.

A korai évekből érdemes kiemelni a Safari parfümöt, amelyet a mindig szabadságra és kalandra éhes amerikai szellem, a felfedezés öröme és a vadon hívó szava inspirált. A nőknek készült Safari virágos parfüm, friss, zöldes fuvallatokkal, míg a férfi változat fás-aromás jegyeivel testesíti meg az amerikai életérzést.

Szinte hihetetlen, hogy a Romance parfüm több, mint tíz éve élvezi sikerét. A romantikus szerelem, az intim pillanatok és a boldogság illata, amely végtelenül pozitív aurával rendelkezik. A virágos-gyümölcsös alkotás, amely rózsával és citrusokkal nyit, azonnal hatalmába kerít bennünket. Az idő múlásával a fehér liliom, a fehér ibolya, a szegfű és a gyömbér illata bájjal ruházza fel a Romance viselőjét. Az örökké tartó szerelmet hirdető Romance Always Yours az eredeti parfüm megjelenésének tizedik évfordulóján került a boltok polcaira 2008-ban. Természetes Ralph Lauren gondolt a szerelmes férfiakra is, ezért alkotta meg a fás-aromás Romance for Men.

A törékeny Penelopé Cruz volt az arca a 2001-ben megjelent Glamourus-nak, amely mint azt a neve is sugallja a bűbájos és stílusos nőknek készült. Ez a virágos parfüm különlegességét a ritka frangipani virágnak köszönheti, és a liliom, a tubarózsa és a gyömbérvirág tesz még extravagánsabbá. Az eredeti könnyebb, gyöngédebb változata a Glamourus Daylight.


A 2008-as Notorious-t a régi, klasszikus filmek és női szerepek ihlették, mint l Faye Dunaway A Thomas Crown ügyben vagy Ingrid Bergman az 1946-ban készült Forgószél című Hitchock film-noirban. Az orientális-virágos Notorious Ralph Lauren legszexibb női parfümje, amely feketeribizlit, rózsaborsot, olasz bergamotot, Chocolate Cosmos viragot, fagyasztott fehér pünkösdi rózsát, pacsulit, pézsmát, vaníliát és írisz gyökeret tartalmaz. A parfüm arca a francia femme fatale Laetitia Casta.

2000-ben egy új parfümvonallal jelentkezett a divatház, a Ralph by Ralph Lauren-nel, amely a fiatalabb korosztályt célozza meg. Parfümjei vidámak, energikusak és játékosak. A legelső a sorozatban a virágos-gyümölcsös Ralph parfüm volt, amely könnyedségét az osmanthusnak, az almalevélnek,az itáliai mandarinnak, fehér virágoknak és a pézsmának köszönheti. A kollekció további darabjai Ralph Cool (2004), Ralph Hot (2006), Ralph Rocks (2006) és Ralph Wild (2007).

Ralph Lauren legújabb dobása a 2010-ben megjelent The Big Pony Collection. A négy parfümből álló kollekció friss, egyszerű illatával a Ralph Lauren életérzést testesíti meg. Mindegyik parfüm két fő jegyre épül: a Big Pony 1 a lime-ra és a tölgyre, a Big Pony 2 a csokoládéra és a pézsmára, a Big Pony 3 a mentára és a gyömbérre, a Big Pony 4 a rózsaszín grapefruitra és kyara fára.