• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Porsche Design – Karakteres és egyszerű


Porsche Design luxusmárka védjegye az egyszerűség, az időállóság és a praktikum. A márka termékeit egytől egyig a Prosche Desing Stúdió készíti, melynek székhelye az ausztriai Zell am see.

A márkát Ferdinand Alexander Porsche hozta létre 1972-ben, aki a hírnevét a közismert sportautó, a Porsche 911 tervezésének köszönhette. „Ha megvizsgáljuk, hogy mire használunk valamit, akkor a formája tulajdonképpen magától értetődik” – hangozott a jelmondata.

Porsche Design hamar a szakma élmezőnyébe került. 1972-ben itt alkották meg például az első fekete karórát, amely forradalmasította a karórakészítést. A fekete hátlap miatt az idő könnyebben leolvashatóvá vált – a korábbi, ékszernek számító óráknak pedig végleg leáldozott.

A cég első parfümje az Essence volt, amelynek praktikus, szögletes flakonja az egyik legkiemelkedőbb tervezői munka. Nincsen kupak, vagy bármilyen olyan lezáró, amely felesleges időt pazarol el a használat során. Ez az üveg azért van, hogy a parfüm használatát sokkal kényelmesebbé és gyorsabbá tegye. Az illat gerincét egy különlegesen kifejlesztett molekula, az „Article” adja. Ennek köszönheti a parfüm hihetetlenül friss, fagyos illatát, míg a csábításról borókabogyó, mirha, fenyő, bors, pacsuli, fenyőgyanta és tömjén gondoskodik.


A citrusos-fás Sport már inkább frissítő, aromásabb karakterű parfüm, olyan izgalmas összetevőkkel, min a grapefruit, a rozmaring és a ibolyalevél. Igazi, praktikus, mindennapi viselet.


A család harmadik tagja, a Titan a mérnöki precizitás egyik legszebb példája. A homokcsiszolt fém palack egy patronnal utántölthető, a kis fiola könnyedén becsúsztatható a tokba. A fém borítás mind a hőmérséklet ingadozásától, mind a fénytől megóvja a parfümöt így az sokáig változatlanul tartja meg az illatát. A fás, aromás illat Varonique Nyberg parfümőr munkája olyan értékes fejillatokkal, mint a grapefruit és a fekete bors. A szívjegyek, a fűszeres bazsalikom, levendula és geránium férfiasságot adnak az illatnak, míg a virginiai cédrus, az ámbra és a fás aromák lágyan simogatnak az viselés során.