• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Paloma Picasso csodálatos ékszerei


Paloma Picasso üzletasszony, ékszertervező, közéleti személyiség, stílus ikon. Az 1949-ben, Párizsban született Paloma Picasso a 20. század legmeghatározóbb absztrakt festőjének lánya. Paloma Picasso neve spanyolul „galamb”-ot jelent, amely reflektál az 1949-es Világbéke Konferenciára, melyen megjelent édesapja ismert galamb rajza. Paloma Picasso édesanyja, a festőként és íróként is működő Francoise Gilot volt, így a kis Paloma már az anyatejjel magába szívta a művészet iránti szeretetet. Paloma Picasso azonban nem a festészet iránt érzett szenvedély, sokkal jobban érdekelték az ékszerek.

Karrierje 1968-ban indult, amikor egy színházi társulat számára készített szebbnél szebb ékszereket. Egyedülálló stílusával hamar feltűnést keltett, így 1969-ben már Yves Saint Laurent részére tervezett designer ékszereket. A divattervezés sem váratott magára, Paloma Picasso Yves Saint Lorentnek készített kollekciójában erős spanyol hatások érződnek, a vörös és a fekete színek kombinációi tüzesen hatnak. Paloma Picasso nagy kiugrása később, 1980-ban érkezett el, amikor a világhírű Tiffany ékszerház szerződést ajánlott neki. Róla aztán nem mondható el, hogy híres édesapja árnyékában nőtt fel!

Ékszerei gyönyörűen kidolgozottak, finom anyagokból készültek, és a végletekig elegánsak. A nyakláncokat, karkötőket és gyűrűket egyaránt tervező Paloma Picasso kitűnően alkalmazza a színeket. Ékszereinek briliáns formája emeli Paloma Picasso-t a világ legjobb tervezői közé. Ragyogóan keresztezi a drágaköveket és az aranyat, ékszerei egyedi formavilágot képviselnek. Paloma Picasso rendkívül tehetségesnek mutatkozott mind az ékszerkészítés, mind pedig egyéb művészeti jellegű foglalatosságok terén. A tervezés egy új műfajával ismerkedett meg Paloma Picasso, mikor 1984-ben bepillantást nyert a parfümkészítés rejtelmeibe. „Egy parfüm olyan mint egy ruhadarab, egy üzenet, amellyel kifejezzük önmagunkat…egy olyan kosztüm, amely úgy változik, ahogy mi nők különbözünk egymástól.” – mondta egyszer Paloma Picasso a parfümökről. A Paloma Picasso for women parfümben a tervezőnő saját stílusa jelenik meg. Érdekesség, hogy anyai nagyapja parfümkészítő volt, ezért Paloma Picasso számára nem volt újdonság az illatok kombinálása.

A Paloma Picasso for women parfüm külalakjában a piros és a fekete színek jelennek meg, melyek Paloma Picasso kedvenc színei. A parfüm a mediterrán temperamentumot idézi, a vibráló spanyol világot és a forró éjszakákat. A Paloma Picasso for women parfüm az olyan érzéki hölgyeknek való, akik nem félnek kimutatni érzéseiket, legyen az szenvedély vagy düh. A parfüm fűszeres – friss illatában a koriander, a pacsuli és a szantálfa tökéletesen harmonizál a virágos ylang-ylang és a könnyű jázmin mixtúrájával. A Paloma Picasso for women parfüm csábító ereje magabiztosságot sugároz, a dohány és a jácint keveréke különleges misztikumot varázsol a parfümöt viselő hölgy köré.