• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Paco Rabanne, ahogyan még nem hallottál róla


 

Francisco “Paco” Rabanade Cuervo vagy, ahogy az egész világ ismeri Paco Rabanne 1934-ben született Spanyolországban. A spanyol polgárháború kitörésekor édesanyjával Franciaországba költöztek. Eredetileg építésznek tanult, de hamar kiderült a sors nem ezt az utat szánta neki.

Karrierje elején ékszereket tervezett olyan nagy divatházaknak, mint a Balanciega, a Dior vagy Givenchy. Azonban közel tíz évre volt szüksége, hogy bemutathassa első haute couture kollekcióját. A tizenkét darabból álló kollekciót Paco Rabanne csak úgy nevezte: “ A hordhatatlanok”. Rabbane olyan anyagokat használt fel a ruhák megalkotásához, mint addig senki más, például műanyagot és alumíniumot.

A 60-as években keresett kosztümtervező volt, egyik leghíresebb darabj Jane Fonda jelmeze volt, amelyet Barbarella című 1968-as filmben viselt. Paco Rabanne elsőként használt fekete lányokat modellként a kifutón a hetvenes években. Olyan hírességeknek tervezett, mint Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot vagy Audrey Hepburn. 1969-ben jelent meg első parfümje, a Calandre, egy ciprusos illat az aktív nőknek. Ezután még számos parfümöt alkotott, amelyeknek szinte mindegyike korszakalkotó alkotásnak számít.

1990-ben Paco Rabanne elérkezettnek látta az időt, hogy megtervezze első ready-to-wear azaz hordható kollekcióját. Teljes harmóniában a Haute Couture kreációkkal az új vonal tökéletesen megállta helyét modernitásával, elegáns egyszerűségével, rafinált nőiességével.

A 2000-es évek sikerei közé sorolható a Paco Rabanne XS, az Ultraviolet és a forradalmi 1 Million, mely a ParfumCenter.hu 2010-es évének legnépszerűbb férfi parfümje lett! Minden férfi fantáziájának megvalósulása: egy aranyrúdba zárt merész, ellenállhatatlan és csábító illat. „Az összes társadalomban és vallási körben az arany mindig is vonzotta az embereket.” – mondta Paco Rabanne. E gondolattól vezérelve alkotta meg 2008-ban legújabb ragyogó üstökösét, a fűszeres 1 Million parfümöt.

1999-ben mielőtt nyugdíjba vonult volna, volt látható utolsó Haute Couture kollekciója. A ready-to-wear megmaradt, Paco Rabanne helyét pedig Patrick Robinson töltötte be egészen 2005-ig. A cég napjainkban leginkább kiegészítők, napszemüvegek, órák tervezésével foglalkozik, de parfümjeik a legsikeresebbek.