• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

A női vágyak megtestesítője
Oscar de la Renta
világszerte nők ezreire hatott inspirációként nőies és elbűvölő ruháival. A divat nagypapája, Oscar de la Renta 1932-ben született a Dominikai Köztársaságban, majd Madridban folytatta tanulmányait. Érdekesség, hogy de la Renta először festészetet tanult, absztrakt festő szeretett volna lenni. A tehetséges fiatalember előtt megnyíltak a kapuk, és az egyik leghíresebb spanyol tervező, Cristobal Balenciaga mellé került tanulni. Oscar de la Renta nemsokára a világ divat fővárosaiban találta magát, New York és Párizs után 1965-ben a saját lábára állt.

Két évvel később Oscar de la Renta feleségül vette a francia Vouge főszerkesztőjét, Francoise de Langlade-t, aki bevezette a francia divatvilág nagyágyúi közé. A spanyol tervező több társasági eseményen megjelent, divatbemutatókon vett részt feleségével, így hamar ismertté vált, tehetségét többen felismerték. Oscar de la Renta stílusa finom anyaghasználatával, fodros ruháival, lágy vonalaival és a színek vibráló alkalmazásával hamar a luxus szinonimájává vált. Gyönyörű ruháival gyorsan elcsábította a női szíveket, és akik nem tudták megengedni maguknak Oscar de la Renta által tervezett csodákat, a spanyol designer parfümöt is tervezett számukra. „Nyugtalan embernek tartom magam.” – vallja magáról Oscar de la Renta – Mindig csinálok valamit. A kreatív folyamatok sosem állnak le bennem.”De la Renta
kollekcióiban káprázatos színeket vonultat fel, a tenger színeire emlékeztető türkiztől a napfényes sárgáig. Estélyi ruháit a sztárok is előszeretettel viselik. Oscar de la Renta jó barátságot ápol Beyoncéval, aki több alkalommal is viselte a tervező ruháit. Kate Moss egy fotózás alkalmával bújt de la Renta trendi, pörgős szoknyáiba és ruháiba. Eva Longoria egy merész vörös ruhával tisztelgett a tervező előtt, amit a 2011-es ALMA díjátadón viselt. Látható, hogy Oscar de la Renta ismeri nők vágyait, tudja milyen ruhában éreznék jól magukat és megadja nekik azt a lehetőséget is, hogy több száz fantasztikus darabból válogassanak.

1977-től Oscar de la Renta parfümök gyártásával is elkezdett foglalkozni. A Renta Rosamor virágos-vidám parfüm a szerelem és az érzékiség illata. A Renta Rosamor első szerelem parfümje, melyben az ylang-ylang és a tubarózsa olyan igézően hat, akár a friss szerelmesek első csókja. A Renta Rosamor női parfüm elvarázsol a frézia finomságával, a többi virágos – fás összevető pedig megfogja az embert. A parfüm magában hordozza a vanília lágyságát és a gyöngyvirág ártatlanságát, melyek együtt a vágyakozás érzését testesítik meg. A parfüm igazi harmóniát teremt a mandarin és a rózsa illatának keverékével. A Renta Rosamor parfüm bűvöletbe ejt, ahogy a nő egy buja pillantással magával vonzza a férfiakat.