• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Narciso Rodrigues


„Úgy gondolom, valami lehet nagyon klasszikus és teljesen modern egyszerre.”
Narciso Rodrigues amerikai divattervező minden kollekciója ezt a hitvallást követi. A kubai származású, USA-ben született tervező művészetre született. A New Yorki Divatiskola tanulójaként Donna Karan és Calvin Klein mellett szívhatta magába a divattervezés minden fortélyát.

Később olyan neves márkák művészeti vezetője lett, mint a Cerutti. A világ figyelmét mégis egy bizonyos ruhának köszönheti: a tragikusan fiatalon elhunyt ifjabb John Kennedy feleségének tervezte meseszép menyasszonyi ruháját. Innen egyenes út vezetett az 1997-es első kollekcióig, mely annyira jól sikerült, hogy az év divattervezője címet nyerte el vele.

Narciso Rodrigues karrierje fényesen ívelő szakaszba ért, köszönhetően egy szintén politikusfeleségnek: Michelle Obama férje elnöki győzelmét Narciso Rodrigues ruhában ünnepelte, így juttatva hatalmas reklámhoz a tervezőt.

Rodrigues stílusa keveredik az amerikai és európai motívumokkal, egy csipetnyi latin lendülettel megfűszerezve. Művészi szabásvonalak, tökéletesre csiszolt anyagok és erőteljes színek jellemzik kollekcióját.


Rodrigues a nőkből merít ihletet a nők számára. Alkotásainak célja, hogy megünnepeljék a szépséget és érzékiséget. Első parfümje, mint kollekciójának kiegészítője 2004-ben jelent meg For Her néven, azoknak a nőknek ajánlva, akik inspirálták munkájában. A For Her parfüm egy illatos aura, mely kézzelfogható és megható kifejezése a nőies eleganciának. Rodrigues kedvenc illata, az egyiptomi pézsma köré épült, mely végtelenül modern és nyíltan szexuális parfümként hatalmas rajongótábort szerzett az elmúlt években. Szokatlanul buja kompozíciót adnak a szokatlan összetevők, mint az osmanthus és az erőteljes vaníliás akkorddal kiegészülő narancsvirág és vetiver. Intenzív illat, melyben rejtett erő és alig észrevehető édes árnyalat található, melyek később puha és szelíd púderes illattá válnak.


2006-ban jelent meg a For Her Eau de parfum változata, mely még intenzívebb és erőteljesebb illatú, erotikus kisugárzása még átütőbb. A púderesen csábos illatot a rózsás és barackos akkordoknak köszönhetőek.

Parfümjeit mindig a legnevesebb parfümőrök közreműködésével tervezi, így nem meglepő, hogy a 2009-ben megjelent Essense Eau de parfum tiszta, ragyogó és érzéki illata elbűvölte az édes parfümökhöz szokott orrokat. A parfüm szíve a kifejezetten modern pézsma, mely komplexé a sugárzó rózsától, púderes írisztől és ámbrától lesz. Ezzel a parfümmel újra divatba hozta Rodrigues az írisz puha és földes illatát.

Ha lehet, még több érzékiség és elegancia került az Essence Musk Collection parfümbe, melyben a pézsma érzékisége találkozik a frissességgel. A modern nő ihlette Essence Musk Collection sugárzó és kápráztatóan friss kompozíciója a citrusoknak, fás jegyeknek, és a rózsa-írisz akkordnak. Klasszikus eleganciát kölcsönző illat, mely a modern stílust képviseli.