• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Mont Blanc


A Mont Blanc márka története igazán egyedi. A német márka már a 20. század elején jelen volt a köztudatban, de egyáltalán nem úgy, mint egy divatmárka. A Mont Blanc a kezdet kezdetén ugyanis tollakat és egyéb írószereket készített és árult. A papírírószer kereskedő Claus-Johannes Voss, a bankár Alfred Nehemias és a mérnökként dolgozó August Eberstein közös vállalkozása Mont Blanc, amely az Alpok legmagasabb csúcsáról kapta nevét. Minőségi tollak, töltőtollak voltak a Mont Blanc repertoárjában, amely Németországban hamar népszerűvé vált.

A Hamburgban tevékenykedő Mont Blanc számára az igazi áttörés 1942-ben történt. Egy olyan töltőtollat alkottak meg, amely a luxust és az egyediséget hordozza magában, mindamellett kiváló minőségű íróeszköz. A Mont Blanc által „Meisterstück”-nek, avagy egyszerűen remekműnek nevezett tollat a mai napig gyártják. Ezzel a Mont Blanc egyedülálló értéket képviselt az írószerek között. A márka tolltartók, órák és laptop táskák gyártásával is elkezdett foglalkozni. A Mont Blanc az időtlen luxust képviseli, a hagyományos tollai pedig az eleganciát sugározzák. Érdekesség, hogy a világ legdrágább tollát is a Mont Blanc jegyzi. A Mont Blanc és a Van Cleef & Arpels ékszermanufaktúra közös alkotása a Limited Edition Mystery Masterpiece, amely mintegy 750 ezer dollárt ér.


A Mont Blanc a parfümök világában is feltűnt, férfi és női parfümjei egyaránt magas színvonalat képviselnek. A Mont Blanc Exeptionnel férfi parfüm fűszeres illatokat tartalmaz. A citrusos mandarin és narancs érdekes mixtúrát ad a kávé erős illatával. Fűszeres parfüm lévén helyett kapott a gyömbér, ám üdítő ellensúlyként érezni a levendula és a pacsuli lágyabb keverékét. A Mont Blanc Individuel férfiaknak készült parfüm már egy édeskésebb illatot áraszt, amelyet a fiatalabb generációt célozza meg. A viola és a jázmin kellemes kettősét a koriander és a fahéj aromája keresztezi. A parfüm egyediségét egy csipetnyi étcsokoládé adja, amely tökéletesen illeszkedik a vanília és a málna illatához. A Mont Blanc Legend az uraknak készült komoly parfüm, verbéna és alma, szantálfa és ananászlevél szokatlan, ám mégis
kellemes illatot tartalmaz. A Mont Blanc Legend megjelent tusfürdő, after shave és deo stift formában is.

A női vonalat képviseli a Femme de Mont Blanc parfüm, mely briliáns harmóniát ad a frissítő és édes aromákkal. A Femme de Mont Blanc női parfüm varázslatos illata török rózsának köszönhető, ami a málna, a csokoládé és a barack hármasához kiválóan illeszkedik. A Mont Blanc Femme Individuelle a fent említett parfüm női párja, lótuszvirág, finom rózsa vegyületével, és egy apró fűszeres csókkal, a paprikával egészül ki.