• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Japán hagyományőrzés;Masaki Matshushima


A japán designer élete a szokott módon alakult. A Bunka Divat Iskola elvégzése után – amely Japán egyik legrangosabb iskolája – gyakornokoskodott, tanult, építgette karrierjét. Masaki Matshushima 1992-ben létrehozta saját márkáját, mely a saját nevét viseli. Ezután nem váratott sokat magára az első kollekció, később pedig az első parfüm sem. Mi az, ami mégis ilyen híresség és elismertté tette Masaki Matshushima-t?

A válasz a japánok személyiségében rejlik. Masaki Matshushima kitartó és alázatos munkájának eredménye, hogy ma már nem csak Ázsiában, hanem a világon mindenhol ismerik a nevét. Masaki Matshushima stílusában a régi japán hagyományokat keveri a kortárs divattal. A különleges tervezésű ruhák tökéletesen megfelelnek a 21. század emberének. Ruhái nem hivalkodóak, ám érdekes szabásukkal mégis figyelemfelkeltőek. A divat világában Masaki Matshushima kollekcióit sokszor jellemzik „mérnöki pontosságúnak”, hiszen az egyenes vonalvezetésű öltönyei és szoknyái az építészetre jellemző tökéletességet és hibátlanságot mutatják. Nem meglepő, hogy a 2016-os olimpiai játékokra a japán olimpiai bizottság Masaki Matshushima-t kérte fel a sportolók ruhájának tervezéséhez. „ Az egyenruhákat igyekszem úgy tervezni, hogy reprezentálják a japán emberek elhivatottságát a sport iránt.” – nyilatkozta Masaki Matshushima.

Masaki Matshushima ruháinak formája a letisztultságot követi, maga a divattervező is előszeretettel használ egyszerű anyagokat és tiszta szabásvonalakat. Ami mégis egyedivé teszi Masaki Matshushima készítményeit, azok a merészebb színek és a parfümöknél, valamint szemüvegeknél használt formák. Parfümjeinek üvegei sokszor egyedülálló megjelenésűek. A hangsúlyos vonalak és színek adják Masaki Matshushima különleges stílusát, melyeket a parfümökön keresztül is megmutat. Az általa készített szemüvegkeretek futurisztikus alakúak, amik a modern Japánt juttatják eszünkbe.

Masaki Matshushima parfümjei páratlan formájukkal bűvölik el a nagyközönséget, illatuk pedig csábítóan vegyíti a modern és a régi Japán jellegzetességeit. Masaki Matshushima 2008-ban megjelentetett parfümje, a Suu by Masaki Matshushima női parfüm egy virágos illatkülönlegesség. A Suu by Masaki Matshushima érzéki illatát a pézsma és a körte szokatlan elegye jellemzi, kiegészülve a virágos jázminnal és lótusszal. A Suu by Masaki Matshushima a nőkre jellemző kedvességet és kellemes megjelenést közvetíti, melyet a cédrus fűszeres illata tesz teljessé. A parfüm az olyan hölgyek számára tökéletes, akiknek fontos, hogy az általuk választott parfüm a személyiségüket is tükrözze. A Suu by Masaki Matshushima parfüm finom illata a nőkre jellemző kifinomultságot és lágyszívűséget adja át viselői számára.