• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Svéd minimalizmus; Marc O'Polo


A svéd Marc O’Polo márka 1967-ben született meg Stockholmban és hamar nemzetközi sikerekre tett szert. Ugyan a Marc O’Polo név később más márkanevek alá került, a tulajdonosváltások alkalmával. Végül a márka székhelye Németországba került át, de mindvégig fennmaradt és máig a svéd minőséget képviseli. A Marc O’Polo főleg ruhákat gyárt, nőknek és férfiaknak egyaránt. A Marc O’Polo stílusa a lezser, hétköznapi viselet, melyet egyszerű, mégis színvonalas termékeken keresztül kínálnak vásárlóinak. A Marc O’Polo számára fontosak a természetes anyagok felhasználása a ruhák készítése során. A svédekre jellemző higgadt elegancia jellemzi a különböző szabású ruhákat, és inkább a letisztult formákat részesítik előnyben.

A Marc O’Polo hamar felfedezte a kiegészítőkben rejlő lehetőségeket is, így táskákat, cipőket és napszemüvegeket, ékszereket és órákat kezdtek árulni, valamint feltűntek a parfüm piacon is. A márka arculata nem sokat változott az évek során. Mind kiegészítőkben, mind a ruhákban továbbra is a minimalista vonalak dominálnak, valamint az egyszínű, még nagyszerűen mutató blézerek és nadrágok. A Marc O’Polo kiegészítői egytől egyig klasszikus megjelenésűek, kerülik a feltűnést.

A Marc O'Polo márka kezdetben csupán pár színnel dolgozott, így megkülönböztetve 23 különböző árnyalatot. Ezek főleg a bézs, a sötétkék és inkább azok a színek voltak, amelyek a hagyományra és az egyszerűségre utalnak vissza. Később az évek során a Marc O’Polo bővítette a színeket, és feltűntek a fiatalok számára készült sárga, piros vagy bordó színek. Ám a Marc O'Polo ruhái formájukban követték a szolid viseletet, igaz ugyan, hogy néha túl kockás szabásúnak hatnak, és durvának tűnik a formák ilyesfajta puritánsága. A Marc O’Polo azonban nem foglalkozik ezzel, könnyű viseletet kínál, azoknak, akik szeretnek elegánsan felöltözni, de nem szeretik a feltűnést és a különböző cicomás felsőket, vagy nadrágokat.

A Marc O’Polo által készített parfümök is a márka által sugallt életvitelt adják át. A 2006-ban felbukkanó Marc O’Polo Woman parfüm főleg citrusos illatokat tartalmaz, így a Marc O’Polo Woman parfüm üdeséget sugároz magából. A parfüm illat együttesét gyümölcsös összetevők is alkotják, így a feketeribizli, a mandarin és a sárgabarack jelenik meg. A sárgadinnye a nyári délutánokat juttatja eszünkbe, az írisz és a szantálfa elegye pedig elcsábít. A Marc O’Polo Woman nőknek készült parfümje az érettebb hölgyeket célozza meg, akik tudatosan élik mindennapjaikat és öltözködésükben is a praktikusságot követik.