• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Karl Lagerfeld: a jómód és a férfiasság


Karl Lagerfeld sajét bevallása szerint 1938-ban született a németországi Hamburgba, bár sokan úgy sejtik, a divattervező még ennél is idősebb. Lagerfeld 1953-ban költözött édesanyjával Párizsba, azóta a francia fővárosban él.
Egy női kabáttal 1955-ben elnyerte az IWS, vagyis a Nemzetközi Gyapjútanács díját. A kabát a Balmain divatház egyik kollekciójának része lett, s Lagerfeld ettől kezdve szabadúszóként több híres divattervező keze alatt is dolgozott, végül beiratkozott egy művészeti iskolába.

1972-ben egy fekete-fehér, aszimmetrikus kollekció újabb sikert hozott számára, 1983-ban pedig megjelentette a Chloé kollekciót. Hamarosan a saját cégét is megalapította, ettől 2004-ben vált meg, amikor a Tommy Hilfiger konszern részévé vált.

Karl Lagerfeld dolgozott a Valentino, a Krizia, a Fendi és még számos más vállalatnál is, tervezett ruház a Choco Chanels és a H&M részére, de volt vendégtanár a bécsi iparművészeti egyetemen és jelmeztervező a genovai operában is.

Lagerfeld egyik legikonikusabb kölnije, a Photo 1990-ben jelent meg. A fénymérőre emlékeztető üvegcsében éles, precízen rajzolt vonalú illat rejtőzik levendulával, ámbrával és gerániummal, amelyet grapefruit és jázmin illata lágyít.
A márka legújabb illata, a Karl Lagerfeld szintén markáns és férfiasparfüm, bár kissé édesebb, lágyabb a társánál. A keverék a levendula, a mandarin és az alma illatával dolgozik, az ibolyalevél, a szantálfa és a borostyánkő lágyságával.