• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Jesus del Pozo, a büszke spanyol


Jesus del Pozo, a spanyol divattervező hazájának egyik legelismertebb személyisége, aki igen sokat tett a spanyol divatvilág felvirágoztatásáért. 1970 körül indult karrierje, egy remekül összeállított férfikollekcióval, és a sikeren felbuzdulva 1980-tól hölgyek számára is készített ruhákat. Az hot couture tervezés után 1997-ben pret-á-porter, azaz nagy mennyiségben gyártott ruhamárkával, a JDP-vel a Japán piacra is betört, így vált neve nemzetközi szinten is ismertté.

J.Del Pozo igen aktív a spanyol művészetek terén is, előszeretettel támogatja a spanyol színházi előadásokat. Számos szakmai díj tulajdonosa, elnyerte többek között a legjobb spanyol tervező díját, a legjobb kollekció díját, valamint az általa kreált parfümök a női magazinok „legjobb parfüm” toplistáján szerepeltek.

A parfümök világába 1992-ben lépett be Duende illatával, melyet hamarosan az Esencia de Duende követett. 1994-ben egy igen izgalmas férfiillatot komponált: a Quasar egyedülálló kompozíció! Aromás-gyümölcsös illat, mely szokatlan a férfiparfümök között, valamint egyedi összetevői, mint a banánlevél, igazi unikummá teszik ezt a népszerű parfümöt. Az aromás jegyeknek - mint a levendula, zsálya és a rozmaring - köszönhetően az illat frissítő és pikáns, míg a gyümölcsös jegyek csöppnyi egzotikumot adnak.

Ha J. del Pozo, akkor Halloween! Népszerűsége 1997 óta töretlen, köszönhetően annak, hogy ez az illat tökéletesen testesíti meg az érzékiség és bujaság megfoghatatlan jelenségét. Az orientális jegyek igen gazdagon bontakoznak ki az illat szív-és alapjegyében: a karcos bors, a buja vanília, az érzéki tömjén és a keleties szantál mesés akkorddá áll össze a bőrön, melyet a virágos jegyek töltenek meg élettel. Viola, tubarózsa és magnólia, a legcsábítóbb virágillatok együtt pompáznak a Halloween szívében.

Mint minden sikernek, a Halloween parfümnek is van folytatása. A Halloween Kiss romantikus de egyben érzéki illat, melyben az orientális jegyek helyett a vizes-virágos jegyek kaptak nagyobb szerepet. Szó sincs arról, hogy a Halloween elveszítette volna vadságát a Kiss változatban! Az édes és lédús gyümölcsök orchideával és fréziával alkotnak nappalra is viselhető pikáns illatot.

Nappal kiváló illat a Halloween Kiss, éjszakára vagy hódításra termett a Halloween Kiss Sexy! Hatalmas rajongótábora alakult ki 2009-es megjelenése óta. Csábító és sugárzó nőiesség, csak két jelző, amivel ezt az illatot körülírhatjuk. A fanyar és édes gyümölcsök egyszerre bontakozik ki a bőrön, melyet a legnőiesebb virágok nyitánya követ. A fülledt alapokért a szantál és a pézsma a felelős.

Aki nem szeretne lemondani a Halloween buja illatáról nyáron sem, annak kiváló választás a nyári melegre tervezett Halloween Waterlily, mely bár a nyári parfümökre jellemzően frissít és illatosít, megtartotta a „nagytestvérre” jellemző erőteljes és határozott karakterét.

Fekete és fehér, tűz és víz, angyal és démon, In Black & In White. J. del Pozo ebben a két illatban testesítette meg a végleteket. Az In Black misztikus és sötét illat, fekete gömb üvegben: nehéz és ütős, de könnyed és édes is egyben, mint egy érzelmektől fűtött forró nyári éjszaka. A füstös és édes jegyek dominálnak az illatban: cseresznye, barack és vanília mellett az akác, pacsuli és a szantál kapnak főszerepet az összetevők közül.

In White pedig egy végtelenül letisztult, könnyed, már-már éteri virágos illat. A fejjegyben lévő bambusz, citromvirág és bergamott friss akkorddá állnak össze, melyet a legfinomabb virágillatok lágyítanak meg.