• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Issey Miyake


Issey Miyake az egyik legismertebb japán divattervezők egyike, aki sikerét annak köszönheti, hogy nagyszerűen ötvözi a keleti tradíciókat az európai, és amerikai stílussal.

1938-as születésű Issey Miyake a tokiói Tama Művészeti egyetemen tanult grafikát. Tanulmányait követően Párizsban költözött, ahol először kisebb divatházaknak dolgozott, majd tehetségére a Givenchy ház is felfigyelt és hamarosan már náluk mélyítette tovább tudását. 1970-ben visszaköltözött Tokióba és megalapította a Miyake Design Stúdiót, amellyel kezdetét vette az Issey Miyake divatház története. Issey Miyake nevéhez több textilipari újítás is fűzödik. Jelenleg több almárkával is rendelkezik a cég, ezenkívül terveznek órákat és parfümöket is.

Issey Miyake 1999-ben visszavonult a tervezéstől, de a mai napig felügyeli a márkát. Fődivattervezői helyét Dai Fujiwara vette át.

Issey Miyake első és talán legsikeresebb parfümje az 1992-ben megjelent L’Eau d’Issey. A parfüm neve egyben szójáték is, franciául kiejtve úgy hangzik: l’odysseé. (magyarul: odüsszea, kalandos utazás). A lágy, vízes-virágos L’eau d’Issey üvegét maga a mester tervezte. A parfüm illata olyan tiszta, akár a forrás víz. A L’Eau d’Issey a tiszta lelkű, szabadszellemű, romantikus nő illata.

Mérhetetlen sikerének köszönhetően a L’eau d’Issey számtalan limitált kiadást megélt, és minden évben a parfüm nyári változatával is bővül a L’eau d’Issey parfümök listája.

A L’eau d’Issey férfi változata is hasonlóan népszerű parfümmé vált, mint a női. A L’eau d’Issey Pour Homme különleges és ritka illatjegyekből áll, amelyek végtelen szabadságot és békességet sugároznak magukból. A fás-vízes karakterű parfüm a higgadt, magabiztos és megbizható férfiak illata.

A 2009-es megjelenésű A Scent by Issey Miyake illat hű maradt a divattervező stílusához. Minimalista, egyszerű és tiszta parfüm, amelyben a főszerepet a jázmin, a jácint és a cédrus játssza, frisseségét pedig a verbénának és a citromnak köszönheti. Bármikor és bármilyen alkalomkor viselhető lenyűgöző, transzparent alkotás. Az elmúlt két évben megjelent limitált kiadásai az A Scent by Issey Miyake Eau de Parfum Florale, amelyben a virágos jegyek nagyobb hangsúlyt kaptak, és a neroli virágra épülő A Scent Soleil Neroli.