• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Etienne Aigner


Etienne Aigner magyar ősökkel rendelkezik, kisfiúként Budapesten nőtt fel, ahol 1930-ig, 26 éves koráig könyvkötészettel foglalkozott. Az I. világháború kitöréséig Párizsban készített gyönyörű és egyedi bőrkötésű könyveket, majd később a bőrrel kapcsolatos tapasztalatait kamatoztatta, mint táska- és kesztyűkészítő.

Olyannyira szép munkák hagyták el műhelyét, hogy a legnevesebb divatházak is, mint a Dior és Lanvin, Aigner által tervezett táskákat és öveket kínáltak kollekciójuk mellé. Az 1950-es évek hozták meg a várva várt sikert, a New York-i divatbemutatón hatalmas sikert aratottak bőr övei. Olyan magas minőséget nyújtott termékeivel, hogy csak úgy emlegették: „az ember, akinek arany keze van”.
Egy német üzletember segítségével 1965-ben, Münchenben megnyithatta első boltját. Az amerikaiak által kevésbé kedvelt olaszos stílust Európában imádták, maga Aigner is úgy jellemezte divatházát: „német márka olasz lélekkel.”


A bőr kiegészítők mellett 1978-ban a parfümök világába is kikacsintottak. A magas minőséget megszokott vásárlók igényelték a megszokott Aigner minőségű parfümöket, így a cég napjainkig közel 27 különböző illattal állt elő.Az Aigner Pour Homme a stílusos és elegáns férfi illata. Klasszikus aromás-fougere jegyekben gazdag, mint a bőr, citrusok, szerecsendió és kardamom.