• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

A természet kincsei egy márkában:Clarins


Egy orvostanhallgató, Jacques Courtin-Clarins által alapított Clarins vállalat, 1954 óta luxus kozmetikumokkal és parfümökkel foglalkozik. A francia Clarins már az alapítást követő években a tengerentúlon is közismertté vált, így az Egyesült Államokban nyílt leányvállalata 1981-ben. Az alapító halála után, családi vállalkozás lévén, fia, Christian Courtin-Clarins vitte tovább a Clarins nevét. 2005 végére a Clarins több mint 100 országban volt elérhető és népszerű. A neves Thierry Muglerrel közös portfólió készítése pedig még ismertebbé tette a Clarinst.


A Clarins alkotói számára különösen fontos, hogy mind a parfümök, mind a kozmetikumok összetevői természetes alapanyagokból készüljenek. A folyamatos labormunkálatok során odafigyelnek a növények és a különböző párlatok tulajdonságaira, és kihasználják ezek jótékony hatásait a kozmetikumok gyártásakor. Figyelmet fordítanak a különleges növények felkutatására és ezek vizsgálatára. A Clarins környezettudatos hozzáállása példaértékű a kozmetikumok előállításában. A termékek készítése aprólékos tudományos munka eredménye, mely a természet értékeinek felhasználásával történik.

A kozmetikai cégek az ezredforduló után egyre többet foglalkoztak a természetesség, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés megőrzésével. A vásárlók számára is értéket képvisel, ha egy cég nem állatkísérletek nyomán újítja meg termékeit, hanem tisztelik a természetességet és odafigyelnek a környezetszennyezésre is. 1987 óta a Clarins leállította az állatokon tesztelt kozmetikai termékek előállítását. A Clarins a szépségre, mint a fenntartható fejlődés egyik alapkövére tekint. Nem csoda, hiszen a szépség időtálló, ha az ember foglalkozik vele és odafigyel rá. Ez az, amit a Clarins a természetből fakadó kincsek felhasználásával képes az általa készített parfümök és krémek illataiban elraktározni.Termékei, így a kozmetikumok és a parfümök előállításakor a természet illatai is visszaköszönnek. A Clarins Par Amour Toujours parfüm a gyümölcsök frissességével készült. A papaya kivonat mellett a virágok esszenciájának hozzáadásával a Clarins Par Amour Toujours parfüm a nyári esték kellemes hangulatára emlékeztet.A rózsa és a frézia találkozása izgalmas elegyet alkot a parfüm illatanyagában. A parfüm lágy illatához a gyöngyvirág bársonyos kivonata járul hozzá, kiegészülve a cédrus aroma enyhe fa parfümillatával. A Clarins Par Amour Toujours kiváló példája a márka által képviselt környezettudatos gondolkodásmódnak.

A Clarins számára fontosak a vevők. Ügyfélközpontú magatartásával könnyen elérhetővé teszi a Clarins termékeit. Odafigyel az állandó kapcsolattartásra, mivel a vevő szükségleteinek megismerése teszi sikeressé a Clarins által forgalmazott készítményeket.


A társadalmi szerepvállalás a Clarins számára ugyanolyan fontos, mint a növények és a környezet értékeinek megtartása. Évről évre a Clarins támogatja a nők egészségének védelmében történő orvosi felfedezéseket és segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyermekeknek.