• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Christian Lacroix csodálatos világaA dél-Franciaországban született divatmogul, Christian Lacroix már fiatalon elkezdett érdeklődni a művészetek iránt. Egyetemista korában lenyűgözték Őt a századfordulón hordott kosztümök, tanulmányai a Montpellier Egyetemen kezdte művészettörténet szakon. Később a híres párizsi Sorbonne-on folytatta, majd elvégzett egy múzeumkurátori programot az École du Louvre-ban.

Hogyan lett mégis a divatvilág egyik meghatározó alakja? Az 1970-es években Christian Lacroix találkozott Françoise Rosenthiel-el, akit később feleségül vett. Françoise bevezette Christian Lacroix Párizs fantasztikusan titkos világába. Felesége bíztatására Christian Lacroix egyre többet foglalkozott a rajzolással, pár évvel később pedig összehozott egy találkozót Jean-Jacques Picarttal, ki akkoriban otthonosan mozgott a designerek és a haute couture világában. Christian Lacroix neki köszönhetően 1978-ban elkezdett dolgozni a Hermes-nél.


1981-től Christian Lacroix a Jean Patou divatházhoz került, mint művészeti igazgató. Christian Lacroix tudása és tehetsége hamar megmutatkozott, Patou-val együtt évről évre ismertebbekké váltak fénylő színeikről, extravagáns ruháikról. 1987-ben megnyitotta az első Christian Lacroix üzletet, majd a kifutókon is megjelent. Első ready – to –wear kollekciója 1988-ban látott napvilágot, melyet a kultúrák különbözősége ihletett. Christian Lacroix sok kritika érte első kollekciója után. A szakértők úgy gondolták, Christian Lacroix nem olyan ruhákat készít, amelyekre egy dolgozó nőnek szüksége van. A rossz vélemények ellenére a közönség mégis megszerette Christian Lacroix-t és szokatlan színkombinációt. Christian Lacroix stílusában egyedi értéket képvisel. Kedveli a merész színeket, a változatos mintakombinációkat.

A stílusokat vakmerően ötvőző Christian Lacroix ruhái nem mindig felelnek meg az aktuális divatnak, mégis a divatszakma egyik legmeghatározóbb alakjának tekintik. Részletes kidolgozás jellemez egy Christian Lacroix kollekciót. Igaz, nem a mindennapokra tervezi ruháit, de ruhái művészi kidolgozottsága és a különböző anyagok gazdag használata mindenképp figyelemre méltóvá teszi kollekcióit. Christian Lacroix legintenzívebb inspirálója a francia főváros, Párizs, ahol a régi és új világ találkozik. Az általa tervezett ruhák fantasztikusan szépek, gazdagon díszített haute – couture ruhái a divatshow-k kedvencei.

A ruhák mellett Christian Lacroix a kiegészítőkre is odafigyelt. Christian Lacroix ékszerek, kézitáskák, cipők, szemüvegek, sálak és nyakkendők kerültek a boltokba, majd később már parfümöt is tervezett a francia divat mágus . Christian Lacroix egyik legkellemesebb parfümje, a Tumulte by Christian Lacroix 2005-ben született meg. A parfüm illatanyagában a virágok dominálnak, így a rózsa, a frézia, az írisz, és a kerti vaníliavirág. A Tumulte by Chrstian Lacroix finom, nyári illatú parfüm. A mester a parfüm üvegét is különlegesre tervezte. A parfüm üvege vadító bordó borítású egy leheletnyi csipkével, mely hűen tükrözi Christian Lacroix stílusát. A pacsuli és a pézsma a parfümnek érdekes illatot kölcsönös, mely inkább az érett, öntudatos hölgyek számára készült.