• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Alexander McQueen


Az 1969-ben született brit divattervező, Alexander McQueen igen mélyről indította karrierjét. Szegény családból származott, ahol legkisebb gyermekként gyakran nélkülözött. Varró és szabó tehetsége korán megmutatkozott, nővéreinek varrt ruhákat. Viszonylag fiatalon, 16 évesen kerül be inasnak egy neves brit szabósághoz, ahol többek között Károly herceg öltönyeit is varrták.

Később Japánban tanulja a divattervező mesterséget, melyben akkora hírnevet szerzett, hogy a londoni divatiskolában tanítja is, anélkül hogy ő maga elvégezte volna az iskolát. A Tatler magazin főszerkesztőjének köszönheti világraszóló sikerét, hiszen vizsgakollekcióját, mely a Hasfelmetsző Jack névre hallgatott, egy az egyben felvásárolta.

Napjainkig is sokkoló ruhái és kiegészítői a leghíresebbek, Lady Gaga kifejezetten McQueen rajongó, aki gyakran viseli McQueen egy-egy meghökkentő kreációját. 2010-ben, 40 évesen nem tudta feldolgozni édesanyja halálát és saját kezével vetett véget életének.

Csakúgy mint kollekciói, parfümjei is egyediek és formabontóak. Leghíresebb parfümje a My Queen, mellyel azt a női képet akarta megjeleníteni, mely álmaiban jelent meg. Elbűvölő, varázslatos és titokzatos nő, csakúgy, mint a My Queen. A krémes ibolya és mandula illatpárosával nyit a parfüm, mely azonnal egy mesés világot jelenít meg. A szívjegy az élénk és érzéki virágok csokra található, mint a narancsvirág, fehér virágok és orgona. Az alapjegy szikrázóan eleven illata az írisznek, vaníliának és pacsulinak köszönhető. Kifejezetten fenséges parfüm.