• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Alain Delon


Alain Delon neve nem csak a régi generáció számára cseng ismerősen. Hírneve, a körülötte keringő legendák a mai fiatalok fantáziáját is megmozgatják, kifejezetten divat lett Delon régi filmjeit újra megnézni, levetíteni. A francia fenegyerek és első számú nőcsábász 1935-ben született egy francia kisvárosban. Apja mozi tulajdonos volt, talán innen indult Delon mozi szeretete. Szülei hamar elváltak, így Delon nevelőszülőkhöz került, szülei között ingázott, nehezen kezelhető kamasz hírében állt, az összes iskolából kirúgták, mostohaapjával nem jött ki, így a haditengerészethez ment, ahonnan szintén eltanácsolták pár év múlva. Párizsba költözött, ahol kifejezetten szép külseje miatt hamar befolyásos barátokra lelt.

Színész barátjával elment Cannes-ba a filmfesztiválra, ahol felfigyelt rá egy producer. Az első francia filmek nem hozták meg számára a várt sikert. Ezekben az időkben lett híres Romy Schneider színésznővel való viharos románcukkal. A ’60-as évektől Alain Delont már elismert színészként ünnepelték, A szamuráj című filmben talált igazán önmagára. Barátjával, később vetélytársával, Jean-Paul Belmondóval több filmben szerepeltek együtt, mai napig a francia színészet két meghatározó alakjaként emlegetik őket. 1980-as évektől már rendezőként is szerepelt, a ’90-es évektől egyre kevesebb filmben szerepelt, napjainkban pedig 1-1 kisebb cameo szerepet vállal csak el. Golden Globe díj, Arany Medve, César-díj és még számos díj boldog tulajdonosa. Magánélete szaftos pletykáktól volt hangos, több szerető, feleség és élettárs található a hódítási listáján, több gyermeke is született ezekből a kapcsolatokból.

Egy francia nagyvállalattal összefogva kiadta első parfümjét, mely a celeb parfümök első darabja volt. Hatalmas érdeklődés övezte a parfümöt, mely Alain Delon Pour Homme néven került forgalomba. A férfiillatot követte pár klasszikus férfiparfüm, mint az Alain Delon Classic, és az Alain Delon Plus. Első női illata a Le Temps D’Aimer, mely egy elegáns és időtlen aromájú fás-ciprusos parfüm.

Leghíresebb parfümje legismertebb filmjéhez kapcsolódik, hiszen ugyanazt a nevet viseli. A Samourai férfiparfüm megtestesíti mindazt, ami Alain Delont sármossá tette: férfias erő, szuggesztív aura és kifinomultság. A Samourai ízig-vérig orientális illat, melyben a szantál keleties jegyét a vetiver karcosan fás aromája bolondít meg, egy csepp borssal, és puha jázminnal. A friss akkordért a bergamott a felelős.

Női rajongóinak kívánságát is teljesíteni kellett és megszületett a Samourai Woman, mely egy klasszikus virágos illat meleg fűszerekkel és púderes alappal. A Samourai sorozat újabb férfidarabja a Samourai 47 lett, majd a női Samourai Pinkberry. Sajnos 2003 óta Alain Delon nem adott ki több parfümöt.