• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Ted Lapidus, a farmerkirály


Edmond „Ted” Lapidus 1929-ben látta meg a napvilágot Párizsban egy orosz szabó gyermekeként. Lapidus eredetileg műszaki mérnöknek tanult, de édesapja végül a divat irányába terelte. A Dior háznál töltött gyakorlata után a fiú 1951-ben indította el a saját divatmárkáját és a hatvanas évek végére már zajos sikereket aratott.

Lapidus egyike volt azoknak, akik igazi, utcai divatdarabbá tették a kék farmernadrágot. Ő alkotta meg az unisex divat fogalmát és vezette be a military stílust a divatba – például az által, hogy nő blúzai esetén is váll-lapot alkalmazott.

Lapidus olyan hírességeknek is tervezett kollekciót, mint Alain Delon vagy Brigitte Bardot, és ő volt az első, akik meggyőzte Twiggy-t, a vékonyságáról híres modellt, hogy hordjon nyakkendőt és öltönyt a szokásos miniszoknyája helyett.

John Lennon is Lapidus csodálója volt: 1969-ben egy különleges táskát terveztetett vele, amelyben 14, erotikus tartalmú litográfiáját szerette volna tárolni. a táska végül mindössze 300 példányban került forgalomba, kézi varrású olasz bőrből készült, és többek között John Lennon aláírása is díszítette. Szintén Lapidus tervezte Lennon öltönyét a Beatles Abbey Road című lemezének borítójára.
2000-ben Lapidus végül felhagyott a haute couture tervezéssel, így napjainkban a márka főleg kiegészítőiről és parfümjeiről ismert. A tervezőt végül 2008-ban érte a halál. Két fia és egy lánya, Olivier, Thomas és Eloise élték túl őt.

A Ted Lapidus márka parfümjei kellemes, kissé retro hatású, klasszikus illatok. A márka egyik legnépszerűbb terméke a Black Soul nevű férfi parfüm. A fás-fűszeres keverék egy katonai csajkára emlékeztető fémdobozban bújik meg. A férfias, kissé fanyar illatnak, a bergamott, a neroli, a menta és a citromvirág kölcsönöz frissességet, míg a sáfrány a fahéj és a guaiac fa mélységet és titokzatosságot ad a csábító elegyhez.

A parfüm „nővére” a White Soul névre keresztelt női változat, melynek kecses üvege szintén fém tokban rejtőzik. A virágos-orientális illat a mandarin, szilva és sárgabarack aromának köszönheti a az egzotikusságot, míg a bársonyvirág, narancsvirág, sáfrány és borostyánkő fűszeres melegséget adnak a parfümnek.