• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Shiseido, a japán óriás


Az egyik legrégebbi kozmetikai és parfüm illatház, a Shiseido megalapítása 1872-höz kötődik, és Arinobu Fukuhara császári gyógyszerész nevéhez fűződik. A "Shiseido" nevet úgy lehet lefordítani mint a "dicsérete a föld erényeinek, amely táplálja az új életet, és kiemeli a jelentős értékeket." Maga a Shiseido név három japán szóból ered: shi - erőforrás, ásványkincs, sei – élet, do – ház.

Arinobu eredetileg egy gyógyszertárat üzemeltetett, ahol bevezette az Európában megismert szódát és fagylaltot, majd kifejlesztett egy lágyító krémet, mellyel az akkor púderektől kapható ólommérgezést volt hivatott megóvni a bőrt.

1917-ben, elsőként Japánban bevezeti a Rainbow arcpúdert, ami az addigi falfehér arcok divatja mellett áttörésnek számított. A Shiseido márka hű maradt a gyógyszertári gyökerekhez, a luxusminőség mellett a természetes kozmetikumok híve és elkötelezett úttörője. A Shiseido termékek a japán minőség és maximalizmus megtestesítői.

 

1965, a Zen éve. Ekkor jelenik meg a Shiseido első, és mindmáig legendás parfümjének első változata. Zen annyit jelent: meditáció. Az első változat egy harmonikus virágos kompozíció, melyet 2007-ben felváltott egy új változat, mely egycsapásra meghódította a parfümrajongókat egyedi jellegével.

A 2007-es Shiseido Zen parfüm, a maga letisztult, klasszikus kocka üvegével, és arany színével egy elegáns, klasszikus illatot rejt. A virágos összetevőket itt a fás jegyek egészítik ki, és az édes gyümölcsök lágyítják azt. 2009-ben a koncentráltabb, erőteljesebb Zen Concentrated került kiadásra, mely alig különbözik összetevőket tekintve a Zentől, csupán egy-két fűszeresebb illatjeggyel gazdagodott.

2009 nyarára érkezett meg a Shiseido Summer parfüm. A friss gyümölcskoktél a fehér virágokkal igazi hűsítő, púderes nyári illat.

2010-ben a Shiseido ház a világtrendre válaszolva megalkotta a maga „lila” illatát, a Zen Limited Edition-t. az illat alapja a korábbi Zen Summer változat, ezt bolondították meg a lehető legkarakteresebb virágokkal. Mély, érzéki parfüm, fülledt nyári éjszakák illata.

 

Természetesen a férfiaknak is megalkották az ideális Zen Men parfümöt: a citrusos jegyek mellett szerecsendió, rododendron és a klasszikus férfias jegyek vannak az illatkompozícióban. Az üveg formája követi a már megszokott Zen „kocka” formát.

 

Legújabb limitált Zen, a zen White Heat Edition 2011-ben jelenik meg, együtt a női és férfi változat.

 

 

Az Energizing Fragrance a wellness elterjedésének köszönheti megjelenését: a mai kor igényeinek megfelelően ez az illat egy aromaterápiával megegyező hatást vált ki viselőjéből. A gondosan válogatott összetevők aktivizálják a parfüm viselőjét, így egy fújásra friss és energiával telivé válhatunk.