• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Michael Kors – Egy lázadó divatdiktátor


Az 1959-ben született Michael Kors már 5 évesen ruhát tervezett: esküvői ruhát álmodott egykor modellként dolgozó édesanyja számára. Tinédzserkorában már saját készítésű ruháit árulta, s később beiratkozott a Fashion Institute of Technology nevű főiskolára New Yorkban, ahonnan azonban hamarosan eltanácsolták.


Kors egy divatbutikban kezdett dolgozni, itt fedezte fel magának Dawin Mello divattervező, aki bemutatta a Bergdorf Goodman divatház vezetőjének. Az első saját, teljes kollekcióját végül 1981-ben jelentette meg, és 1993-ig töretlen sikerrel dolgozott. Egy csőd után 1997-ben sikerült visszakapaszkodnia a piacra a Celine divatház tervezőjeként, majd 2003-ban elhagyta a divatházat, hogy saját útját járja.

Számos sztár esküszik Kors finom, nőies vonalaira: Jennifer Lopez, Rachel McAdams, Elissa, Heidi Klum és Catherine Zeta-Jones is viselte már az alkotásait – s azóta is az USA egyik legnagyobb női sportruházat-tervezőjének tartják. 2013-ban a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb embere közé választotta, a közreműködésével készülő Project Runway című tévé show pedig Emmy-jelölést kapott.

Kors parfümjeit a praktikusság és az elegancia jellemzi. Egyik legnépszerűbb illata a Sexy Amber, amely egy igazi, forró és ellenállhatatlan parfüm. A forró ámbra érintésének szantálfa ad kellemes hátteret, a fehér virágok illata pedig mélységet és nőiességet kölcsönöz a parfümnek.

A Sporty Citrus könnyed és dinamikus illat: mandarin, narancs és pacsuli segít, hogy egész nap frissnek és ellenállhatatlannak érezzük magunkat.

A virágos Glam Jasmine igazi csábító, a klasszikus hollywood-i illatokat idézi, a jázmin és a szantálfa finom keverékének egy leheletnyi fekete ribizli kölcsönöz játékosságot.