• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Nikos - Pajzán gondolatok Görögországból


Nikos Apostolopoulos brandje, a Nikos Párizsban született ugyan meg, de magán hordozza az alapító görög örökségét. Apostolopoulos a párizsi Sorbonne-on doktorált politikatudományokból, de 1985-ben megtervezte első saját férfi fehérnemű-kollekcióját, amit végül női felsőruházat, úszódresszek, operaházi kosztümök és még számos nagy divatsiker követett.

A Nikos termékeit a homoerotikus maszkulinitás, a görög istenek kétarcúsága, a tökéletesre törekvés és a kényelem szeretete inspriálja. A ruhák között jellemzően kényelmes pólókat és topokat, izmokat hangsúlyozó, mtesthez simuló, modern anyagokból készült viseleteket találunk.

1988-ban Apostolopoulos Victor Skrebenski amerikai fotóssal közösen dolgozta mki a márka alapjait. Felfogásuk szerint azok a férfiak, akik nappal Versace ruháit viselik, azok biztosan a Nikos sportruháit és alsóneműit választják majd. Bár a Nikos sportruházatot is forgalmaz és a termékei között találunk női úszódresszeket és edzőruhákat is, a márka még mindig elsősorban a homoerotikus férfiakat célozza meg.


A cég első parfümje érdekes módon mégis egy női illat, a Sculpture femme volt, amely 1994-ben került piacra. A parfüm üvege kecses, görög amforát formáz, illata pedi a mai napig különlegesnek számít a női parfümök piacán. Zöld levelek és fű illata teszik frissé és virágos jegyek varázsolnak köré mediterrán hangulatot.

A parfüm először zöldes jegyekkel indít, friss bergamot és citrus illattal. Ezután bomlanak ki a szívjegyek: az ylnag-ylang, a liliom, a jázmin, az orchidea, az írisz és a cikláman. Az alap illat egy kellemesen balzsamos, keleti keverék szantállal, cédrussal, benzoinnal és tonka babbal.


Sculpture Homme egy évvel a Femme után jelent meg. Rendkívül érzékeny, finoman fényes, visszafogottan édes, aromás szívillatú. Kifújáskor először bergamot, citrom, mandarin és narancsvirág illata érződik, majd megérkezik a cédrus, a krémes tonka bab, és a benzoin is. Az üveg széltől dagadó vitorlát formáz, amely a tengerpart mediterrán hangulatát hivatott idézni.