• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Jean Paul Gaultier Classique- és Le Male


Az 1952-ben született francia származású divattervező, Jean Paul Gaultier elsősorban formabontó kreációiról vált híressé. Első önálló kollekcióját 1976-ban dobta piacra, a ’80-as évek végére a francia divat közismert fenegyerekévé vált. A ’90-es évekre már az egész világ ismerte, egyik leghíresebb alkotása a Madonnának készített csúcsmelles fűző, amit az énekesnő a „Blond Ambiton” turnéján viselt.

Első parfümje, az orientális-virágos illatvilágú Classique érzéki és nőies, a csábításra rendeltetett. A fejjegyben rejlő rózsa gyengédségét az ánizs frissessége fűszerezi meg, a szívjegyben édes narancsvirág és gyömbér lelhető fel, tökéletesen harmonizálva a vanília és az ámbra alapjegyek érzékiségével. A megnyerő illat sokakat meghökkentő, női felsőtestet formázó üvegcsében kapott helyet, mely a későbbiekben kétségtelenül Jean Paul Gaultier védjegyévé vált.

 

A női illatot párja, a Classique férfi változata követte, mely még elsöprőbb sikert aratott Gaultier számára. A fűszeres Le Male illat számtalan díjat zsebelt be és máig a világ egyik legsikeresebb férfi parfümje. Az egyszerre friss és gyengéd, tradicionális és arcátlan illatvilágnak senki nem tud ellenállni. Ahogy az illat, úgy az üvegcse is éppen a Classique férfi megfelelője, megbolondítva némi matrózcsíkkal, mely Gaultier második védjegyévé vált.

A két illat között tökéletes az összhang, az érzéki nő magabiztos és ellenállhatatlan, még arra is képes, hogy elcsábítsa a vándorlelkű matrózt, aki bár határozatlan időre, de lehorgonyoz párjánál.