• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Benetton, a sportos világmárka


Kényelem, stílus és minőség: mindez színpompás olasz stílusban alkotva. Ez a sikere a Benetton család divatházának, melyet 1965-ben alapított a négy Benetton testvér Trevisoban. A recept egyszerű: végy kényelmes pamut anyagokat, színezd be elképesztő színekre, készíts belőlük hordható, stílusos ruhákat, és fotózd le őket polgárpukkasztó módon. A Benetton egyedi, olykor laza stílusa könnyen felismerhető, a zöld háttérben pompázó fehér betűs logó a világ minden táján ismert és elismert.

 

A Benetton parfümház reklámplakátjai gyakran nagy visszhangot váltottak ki, mivel fittyet hánytak a konvencióknak, és különböző nációból származó modelleket mutattak be. Nyíltan kiálltak a rasszizmus ellen, gyakran e téma köré épülnek reklámfotóik is.

 

1987 óta van jelen a Benetton márka a parfümök piacon. Vidám és sportos illataik a hétköznapokban kiválóan megállják a
helyüket, összetevőikkel a Benettonra jellemző életvidám hangulatot jelenítik meg. B United fiatalos és harapnivaló illat, telis tele édes bogyós gyümölcsökkel és lágy illatú virágokkal. Az alapjegyek közül a málna és a vanília édes-kettese sziporkázik, melyet a szeder és a fanyar bergamott bevezetője után a púderesen lágy virágözön kísér végig.

A Colori 2010 parfümkollekció 4 darabját a Benetton ház a színek játékára alapozta. A világ változatossága ihlette e kollekciót: a szín egy olyan univerzális eszköz, mellyel kommunikálni lehet a különböző kultúrák között. A 4 alapszín: zöld, piros, sárga és kék a természetben leggyakrabban előforduló színek, melyekhez kapcsolhatóak érzések, illatok, élmények. A piros – Rosso Benetton parfüm – az erő és szenvedély, melyet a bogyós gyümölcsök és a piros rózsa illata adja. A sárga – Giallo Benetton parfüm – nyár, napsütés és energia, lédús gyümölcsökkel és fanyar citrusokkal. A zöld a remény színe - Verde Benetton parfüm -  a természet, friss mentával és fás jegyekkel. A kék- Blu Benetton parfüm – a béke, a szabadság, és a farmer színe, friss és tiszta, mint az óceán vize, benne olyan csodás összetevőkkel, mint a friss fűszerek és a citrom.

Benetton Hot egy valóban forró illat: fűszeres és erős, mint egy chili paprika. A fejjegyben lévő citrusok frissessége jól kiegyenlíti az alapok domináns fűszeres jegyeit, mint a szantál, moha és cédrus. Az illat szíve viszont hamisítatlanul nőies: az írisz és a gyöngyvirág tiszta illatát a barack édesíti meg.

A White Night parfümsorozat a tengerparti önfeledt esték illatai, egyedi, fiatalos üvegeik és könnyed összetevőik révén nagy népszerűségnek örvendenek. A White Night Man egy aromás illat, a grapefruit frissítő jegyére épült. A White Night Woman parfüm, mint egy édes gyümölcskoktél lédús egzotikus gyümölcsökkel és szikrázóan illatos virágokkal.