• ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
  • H-P 9:00 - 17:00
  • +36-20/779-19-24
  • info@parfumcenter.hu

Parfümök - Christian Dior

Szűrés

Christian Dior Parfümök Christian Dior

 
setCustomerId#ui2d0bn6udk9imec7shn0vmnvnld2alc#category#Parfümök>Christian Dior

Christian Dior, a nők megmentője

Politikát tanuló, majd galériatulajdonossá váló Christian Dior álmában sem gondolta volna, hogy neve egyet jelent majd a luxussal. A normandi ősöktől származó francia tervezőnek szülei diplomata karriert szántak, de tanulmányait félbeszakítva kis galériát kezdett működtetni, ahol – többek között – Picasso, Matisse és Dali képeit állította ki. Egy betegség, és gazdasági csőd miatt fordult a tervezéshez, és a Figaro Illustré illusztrátora lett, ahol kalapvázlatokat készített. Itt figyeltek fel különös tehetségére a divatházak, és szerződtették a fiatal Diort. Pár év múlva megalapította saját divatházát, ami berobbant a nemzetközi divatvilágba, forradalmasítva az úgynevezett „New Look” stílust, mely az ultranőies vonalairól volt híres.

Hamar felismerte, hogy a ruhák tervezése mellett a stílusos kiegészítőkre, és minőségi parfümökre van igény, így első ruhakollekciója mellett, 1947-ben kiadta első, Miss Dior elnevezésű illatát.

Napjainkig megközelítően száz parfüm jelent meg a Dior parfümház tervezése alatt. Christian Dior korai halála után olyan neves tervezők vezették a divatházat, mint Yves Saint Lorent, Gianfranco Ferré, majd John Galliano. Szinte lehetetlen olyan sztárt felsorolni, aki legalább egyszer nem Dior ruhában vonult végig a piros szőnyegen.

A Dior parfümöket négy illatcsaládba sorolhatjuk. A citrusos illatok közé tartozik az Escalé a Pondichéry és az Escalé a Portobelo parfüm is, amelyek fő alkotóelemei a citrusfélék, mandarin és bergamot. Férfiak számára citrusos illatcsaládban a Dior Homme Sport valamint az Dior Sauvagne parfüm jelent meg. A virágos illatok melyek az érzékiséget hangsúlyozzák, elsősorban a rózsára, jázminra, íriszre és ylang-ylangra építenek. Ide tartoznak a Dior ház legnevesebb, legdivatosabb parfümjei, mint a különleges J’Adore, a klasszikussá vált Poison, Dolce Vita, Diorissimo és Dune parfümök, a fiatalok nagy kedvence Dior Addict 2.

Ciprusos illatcsaládba tartozik a fiatalos Miss Chérie parfüm sorozat, melyekben a bergamot, moha és pacsuli akkordokat manapság virágos és fás jegyekkel szelídítenek meg.

Az orientális illatok a Dior ház nagyágyúi, a fűszeres és fás illatjegyekkel komponált Addict, Midnight Poison, Hypnotic Poison és Dioressence parfümök a szenvedélyes nők védjegyévé váltak.

Férfiaknak szánt illatok közül az aromás illatcsaládban található a Dior Homme és a Higher, melyek a levendula és a rozmaring frissességét nyújtják használóiknak. A fás illatcsaládhoz tartozik a Fahrenheit, Dune pour Homme, Jules és Higher Energie.

"Christian Dior" márka értékelése 0 db vélemény alapján:
0.0
  ( nincs értékelve )
Értékelés és vélemény írás