Ügyfélszolgálat: +36 20 779 1924 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) Elérhetőség Szállítás és fizetés GYIK
Fentisáv
Kizárólag eredeti termékek
100% hivatalos forrásból
Fentisáv
Akár ingyenes szállítás
Már 1 parfüm rendelésekor is
Fentisáv
Akár 40% kedvezmény
A bolti árhoz képest

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

MAGAZIN

Spicces akkordok (18+!)
Spicces akkordok (18+!)
Az olyan jellegzetes aromák, mint a konyaké vagy a rumé, a téli hideg dacára már önmagukban is megmelengetik lelkünket - éljük meg ezt az érzést parfümünkkel is!
Valentin: az alkalom, nem az ok!
Valentin: az alkalom, nem az ok!
Nem trend, hanem apró figyelmesség és szeretet! Burkoljuk kedvesünket vagy önmagunkat ellenállhatatlan illatfelhőbe a szerelem ünnepén!
Felragyog a megújult Omnia kollekció!
Felragyog a megújult Omnia kollekció!
A féldrágakövek ihlette termékcsalád új köntösbe bújik! A népszerű illatok változatlan maradnak, csak feltárják féltett fényeiket...
Kifutott parfümök - összetört emlékek
Kifutott parfümök - összetört emlékek
Lassan eltűnik a boltokból, egyre nehezebb beszerezni? Miért futnak ki kedvenc illataink, amiket akár évek óta használunk már? Sajnos akár több oka is lehet...
"Itt van az ősz, itt van újra..."
"... s szép, mint mindig..."? Pár apró lépéssel sokat tehetünk egészségünkért és szépségünkért az októberi hűvös napfényben!
Platinum és arany - a verhetetlen Montblanc páros!
Platinum és arany - a verhetetlen Montblanc páros!
Még úgy néz ki, nem fogytunk ki a napfényes hónapokból erre az évre - az egyik legújabb páros, a Signature Absolue és az Explorer Platinum elkísér bennünket az indián nyárban!
Bvlgari Allegra - Hangsúlyozd ki érzéseid!
Bvlgari Allegra - Hangsúlyozd ki érzéseid!
Most legyél Te a parfümőröd - alkosd meg a saját, egyedi illatod az Allegra parfümkollekcióval és járjon át az olasz életérzés!
Piros, piros, piros...
Piros, piros, piros...
Feltűnt már az összefüggés a parfümök színe és illata között? A szerelem ünnepe közeledtével lessünk rá ilyen szemszögből a piros parfümökre!
TOVÁBBI BEJEGYZÉSEK

Parfüm iránytű

Amit a köznyelv parfümnek nevez, az valójában a parfum, az eau de parfum, eau de toilette és eau de cologne. Ezek a kategóriák koncentrációjukban, elkészítési módjukban és persze árukban is különböznek egymástól. Az alapvető különbség a parfümolaj-koncentráció, mely alapján rendszerezik az illatokat.

Parfum

A parfum 20-40%-ban tartalmaz parfümolaj koncentrációt, ennek köszönhetően az összes közül neki a legintenzívebb az illata. Nem véletlen, hogy ezek az illatok a legdrágábbak, hiszen a magas koncentráció egyben azt is jelenti, hogy az üvegcse tartalma rendkívül tartós, ráadásul a kisebb alkoholtartalom miatt kisebb eséllyel szárítja a bőrödet. Elég belőle néhány csepp, és máris hat-nyolc órán keresztül illatozhatsz. Ideális választás mindazoknak, akik egész nap egyféle illatot szeretnek magukon viselni.

Eau de parfum

Az előző kategóriával ellentétben, az eau de parfum (ha le szeretnénk fordítani, akkor parfüm víz) esetében a parfümolaj koncentráció 10-30% között mozog. ami azt jelenti, hogy ha magadra fújod, nagyjából négy-öt órán keresztül élvezheted az illatát. Ez a koncentráció – az eau de toilette mellett – a legkedveltebb, hiszen bár már a megfizethető kategóriába tartozik, mégis kellően tartós.

Eau de toilette

Az eau de toilette (lefordítva kb. öltöző víz) a maga 5-20% koncentrációjával a legnépszerűbb a férfi-, és női parfümök kínálatában. Illata általában két-három óránál nem tart tovább. Ha a nap folyamán is magadnál tartod, bármikor felfrissítheted vele magad. Ha pedig estére valami erőteljesebb illattal lepnéd meg a bőrödet, nyugodtan megteheted, hiszen az eau de toilette illata viszonylag gyorsan elillan, így a komponensek keveredése nem fog gondot okozni.

Eau de Cologne

A legolcsóbb parfüm opció az összes közül a maga 2-8 %-os töménységével az eau de cologne, vagyis a kölni víz, melynek legfeljebb két óráig élvezheted az illatát.

Parfüm illatok

Amikor utánanézünk egy parfümnek, sorra találkozhatunk különleges kifejezésekkel.

Egy parfümnek feje, szíve és alapja van, ezek a kifejezések használatosak arra, hogy éppen milyen illatot érezhetünk. Mert a parfümök viselése közben változik azok jellege, az összetevők másfajta párolgási idejének köszönhetően folyamatos mozgásban van a parfüm illata.

A fejjegyek, amiket azonnal érzékelünk egy parfümön, viszont ezek párolognak el a leggyorsabban. Ezek összessége határozza meg az első benyomást, így az eladások kapcsán elengedhetetlen fontossággal bír, ám maximum egy órán át, de inkább 15-20 percig van jelen.

A szív jegyei általában a virágos vagy aromás illatok közül kerülnek ki, ezek tovább maradnak érezhetőek.

Az alap a parfüm legfontosabb része, de a legtöbb esetben csupán az első fél órát követően „bújik elő”, addig a fej és a szív dominál. Ezek jellemzően gazdag illatjegyek: ilyen a dohány, a szantálfa vagy a pézsma.

Parfüm illatcsaládok

A fentieknél némileg bonyolultabb a parfüm illatcsaládok közötti eligazodás. A virágos illatcsalád tulajdonképpen egyszerű, ide a virágok illatából készült adalékok tartoznak. Dominálhat ebben egyetlen virág, de több is tud kiválóan működni együtt. A legtöbb parfüm ide tartozik.

A gyümölcsös parfüm családnál ugyanez a helyzet: ide a gyümölcsök illatai sorolhatók, amelyek kivétel nélkül friss és nőies illatot és benyomást okoznak. A gyümölcsös illatcsalád soha nem önmagában van jelen egy parfümben, hanem más család(okk)al együttesen illatozik.

Az orientális család tagjai azok, amelyek meleg, meghitt hatást keltenek, ilyen például a borostyánkő, a tömjén, a tonkabab vagy a vanília. Ezek a közkedvelt fajták közé tartoznak.

A fás, avagy fás-fűszeres család tagjai a nevükben hordozzák az összetevőiket, a legnépszerűbb a dohány, a fahéj, a gyömbér vagy éppen a cédrus.

Létezik citrusos irány is, itt sem nehéz kitalálni, hogy a citrom, a narancs, a mandarin és társaik tartoznak bele.

A dolog ez után kezd kissé bonyolódni: minden illatnak vannak alcsaládjai - legalább kettő. Létezik aromás-friss, virágos-gyümölcsös, virágos-orientális, fás-virágos vagy éppen orientális-gourmand illat, és így tovább. Szóval sokáig, szinte a végtelenségig el lehet mélyedni a parfüm illatcsaládok közt.